• 211 0013556

Χονδρική Κεραμικών

Alexopoulos Ceramics

Λίγα λόγια για εμάς...

Το εργαστήριο Alexopoulos Ceramics αποτελεί ένα από τα παλαιότερα εργαστήρια του Αμαρουσίου, μία ιστορική περιοχή της Αθήνας όσον αφορά την κεραμική.

Με έτος ίδρυσης το 1985, το εργαστήριο ξεκίνησε τη λειτουργία του από τον Φώτη Αλεξόπουλο και τη Μαρία Καντά, ένα ζευγάρι με μεγάλη αγάπη για τον πήλο και τη δημιουργία. Ο Φώτης διδάχτηκε τη τέχνη της κεραμικής από δασκάλους στις παραδοσιακές σχολές του Αμαρουσίου και βοήθησε τη Μαρία να ενταχθεί στον κόσμο της κεραμικής.


Η δουλειά ξεκίνησε με τον παραδοσιακό κόκκινο πηλό και σύντομα εμπλουτίστηκε με τον λευκό πηλό. Για αρκετά χρόνια το εργαστήριο ασχολήθηκε με πηλούς earthenware, βγάζοντας μεγάλη παραγωγή σε χρηστικά αντικείμενα (κούπες, πιάτα κλπ.) και διακοσμητικά (βάζα, πιατέλες).

 

Τα χρόνια πέρασαν και στην ομάδα εντάχθηκαν νέα μέλη. Ο Τάσος και ο Γιώργος, οι δυο γιοι της οικογένειας, ήρθαν για να φέρουν νέες ιδέες.
Ο Τάσος, έχοντας σπουδάσει στο Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος στην Αθήνα, φέρει πολλές γνώσεις στα ορυκτά, τα πετρώματα και τα οξείδια που χρησιμοποιούνται στην κεραμική. Ο Γιώργος, από την άλλη, σπούδασε στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, και με εργαλείο του τα μαθηματικά, τη φυσική και τη χημεία, μελέτησε την τεχνολογία της Κεραμικής δίπλα σε έναν μεγάλο δάσκαλο που του χάρισε απλόχερα τη γνώση του, τον Μένανδρο Παπαδόπουλο.


Τα δυο αδέρφια φέρνοντας την επιστήμη στο εργαστήριο μπόρεσαν να εξελίξουν τη δουλειά. Η αλλαγή από earthenware πηλούς σε stoneware ήταν άμεση. Γρήγορα κατάλαβαν, ότι ψήνοντας τις δημιουργίες τους σε υψηλές θερμοκρασίες (1270°C) θα μπορούσαν να έχουν πιο όμορφα αποτελέσματα και πολύ πιο ανθεκτικά. Σύντομα ξεκίνησαν να κατασκευάζουν τα δικά τους υαλώματα (χρώματα) χάρη στις γνώσεις τους σε χημεία, γεωλογία και τεχνολογία της κεραμικής.

 

Τα υαλώματά μας σήμερα έχουν καταφέρει να μας χαρίσουν κάτι που μας ξεχωρίζει ριζικά στον κλάδο της κεραμικής τέχνης, την αίσθηση του μοναδικού. Κατασκευάζονται με δικές μας συνταγές, συνεπώς γνωρίζοντας ακριβώς τα υλικά που χρησιμοποιούνται μπορούμε να εγγυηθούμε ότι είναι 100% food-safe.


Το εργαστήριο Alexopoulos Ceramics, συνδυάζοντας την παραδοσιακή τέχνη του τροχού με τη μοντέρνα προσέγγιση της νέας γενιάς, βρίσκεται σήμερα ανάμεσα στα καλύτερα εργαστήρια κεραμικής στην Ελλάδα.

Εξατομικευμένες Δημιουργίες
Για κάθε σχέδιο υπάρχει η δυνατότητα να τροποποιηθούν στο επιθυμητό μέγεθος, σχήμα και χρώμα, για το βέλτιστο αποτέλεσμα.
Μεγάλο Εύρος Προϊόντων
Από κούπες και μπολ, μέχρι μικρά και μεγάλα πιάτα, ή πιατέλες, υπάρχει η δυνατότητα δημιουργίας οποιουδήποτε σκεύους επιθυμείτε.
Ανταγωνιστικές Τιμές
Επικοινωνήστε μαζί μας για να ενημερωθείτε για το κόστος δημιουργίας της δικής σας συλλογής μοναδικών κεραμικών σκευών.
Καλέστε μας
2110013556
Επισκεφθείτε μας
Χρυσοστόμου Σμύρνης 41-43
Πεύκη
Ωράριο Λειτουργίας
Δευτέρα - Παρασκευή
09:00 π.μ - 05:00 μ.μ